Theo Lokin

In Memoriam Theo Lokin (1962-2017).

En weer is een bijzonder mens van ons heengegaan. Te jong, menselijkerwijs gesproken.
Wie herinnert zich Theo Lokin niet? Vijf jaren geleden, op 15 februari 2012, gaven we als Klotvaarders samen met zijn orkest “Ode” een concert in het Anker in Beek & Donk. Met heel veel plezier en succes. Weet je nog: het  “Hallelujah”  van Leonard Cohen? En waar kwam je hem niet tegen, altijd aanstekelijk enthousiast. En: de muziek spatte er van af.

Ik ken Theo al heel lang. En ik wil daar graag een anekdote over vertellen.

Verwarde geest

In de afgelopen weken heb ik voor langere tijd het “genoegen” gehad opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis te Geldrop. Niet voor de lol, dat doet niemand met het kiezen van zo’n locatie.

Toeval bestaat niet

Deze maand is het 5 jaren geleden dat onze goede vriend Martien Keunen overleed. De tijd spoedt zich voort, na hem zijn meer van onze geliefden gevolgd. Tijd heelt de wonden, zegt men dan….. Maar toch gebeuren er ineens dingen waarbij je abrupt stil staat bij herinneringen, gemis, maar ook…aanwezigheid.

Het volgende overkwam mij dezer dagen.

Bidprentjes

Bidprentjes

                                                                                 

Ik ben in het bezit van een hele oude bijbel, een paar eeuwen oud, echt antiek.

Ik ben hier heel zuinig op, omdat het voor mij heel veel waarde heeft. Wat doe ik met die bijbel. Nou, hij staat voornamelijk in mijn kast te pronken, ik lees er niet dagelijks uit:      
oude taal, zoals: tusschen de bergen wonen de menschen…

Ik heb het in mijn bezit sinds ik in 1979 vanuit het hoge noorden “emigreerde” naar Brabant, nu dus zo’n 36 jaar geleden.

Pagina's