In gesprek met Gonneke van Driel

Hoe misverstanden toch goede dingen kunnen voortbrengen.

Ik was pas voorzitter van de KBO. Er werden zaken besproken die zo belangwekkend waren dat besloten werd deze via de krant naar buiten te brengen. De berichten werden naar de redactie van de krant gemaild en we hadden het geluk dat ze geplaatst werden. We hadden als bestuur wel een flinke vergissing gemaakt. We hadden niet aan de correspondent van het Eindhovens Dagblad gedacht: Martien Keunen.

In gesprek met Han Weber

Als je inmiddels 92 jaren geleefd hebt, is het niet verwonderlijk dat je een heel verhaal te vertellen hebt. Een verhaal van een aimabel, wijs en sociaal bewogen mens. Die bovendien getuigt van relativeringszin, door niet allerlei gebeurtenissen op te blazen tot niet te vergelijken ervaringen. Maar wat heeft deze Han Weber, onze geliefde accordeonist bij de Klotvaarders, een rijk en bewogen leven gehad. Daar raak je niet over uitgepraat en ik zal mij dan ook beperken tot hoogte- en dieptepunten.

Tonny van Kuijlenburg

10 jaar Antoni van Leeuwenhoek  ‘De Slagboom’
November 2002
De slagboom gaat omhoog, achter ons sluit hij weer. Wij komen binnen in een overvolle wachtkamer, ik vraag me af wat doe ik hier! Ik kijk in het rond en zie veel bleke gezichten. Sommige mensen dragen een sjaal of hebben een te zichtbare pruik, sommige hebben een tijdschrift maar lezen geen letter, sommige staren in het niets, zomaar wat voor zich uit …

Pagina's