Martha Keunen- van de Pol

Martha Keunen

Graag een grote kring van kennissen...
Ons lid Martha Keunen – van de Pol heeft in de loop van de jaren flink aan de weg getimmerd. 
Deze Eindhovense van geboorte was voor ze ging trouwen bijzonder sportief.
In Helmond was Martha lid van een volleybalvereniging en ook stond ze als speelster op de planken bij de vereniging ‘Ons Toneel’.  Ze trouwde in 1964 met de secretaris van het shantykoor en sinds die tijd ontplooide ze activiteiten op het gebied van welzijn en cultuur die ten goede kwamen aan de locale samenleving. 
Vanaf 1965 heeft zij zich in Deurne op diverse terreinen verdienstelijk gemaakt. Zij was onder andere dansdocent en zwemleider van de vereniging ‘Voor het Zorgenkind’ afdeling Deurne-Bakel en bestuurslid van de Zeilbergse harmonie Excelsior. Enkele tientallen jaren maakte zij verder deel uit van het bestuur van het welfarewerk van het Rode Kruis afdeling Deurne. Zij geeft nog steeds les in beeldhouwen waarbij het sociale karakter de boventoon voert. 

Ook was zij bestuurslid en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen afdeling Deurne en penningmeester van de huurdersvereniging Wilbertspark. Zij fungeerde als bestuurslid van het gemeenschapshuis Den Draai en sinds 1998 maakt zij deel uit van het bestuur van de stichting vriendenkring ‘Ons Deurne’. Op verzoek van ‘Ons Deurne’ organiseerde zij in 2003 een expositie ‘Brabantse vrouwen in de kunst’. Deze weekend tentoonstelling trok bijna 2000 bezoekers. Voor haar vele verdiensten werd Martha in 2005 geëerd met een koninklijke onderscheiding en benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Bij het shantykoor is Martha tenslotte ingedeeld in de commissie ‘kleding’. Martha vindt dat zij het onderhand wat kalmer aan mag doen. Ze heeft graag een grote kring van kennissen om zich heen. En tenslotte, zegt ze, ‘ trek ik er het liefste met een stel vriendinnen op uit om musea te bezoeken, een hapje te eten en te ……winkelen’.