Shantykoor De Klotvaarders steunt Stichting Alzheimer

Shantykoor De Klotvaarders viert jubileum met actie ‘Drieluik voor Stichting Alzheimer Nederland’

Dit jaar vieren DE KLOTVAARDERS, het grootste shantykoor van Nederland, het eerste lustrum! Dat gaan we natuurlijk vieren! Dat doen we onder andere door acties en concerten te organiseren waarvan de opbrengsten zijn bedoeld voor Stichting Alzheimer Nederland. Daar kunnen we alle steun bij gebruiken. Ook die van U!

Iets betekenen voor een ander
De Klotvaarders zijn niet zomaar een koor, niet zomaar een Shantykoor. We willen namelijk ook graag iets betekenen voor onze samenleving. Daarvoor zetten we af en toe een actie op voor een goed doel. Een paar jaar geleden hebben we het koningin Wilhelmina fonds ondersteund. Vervolgens hebben we een bijdrage geleverd aan de strijd tegen kanker door geld op te halen voor de Alpe d’HuZes. Met concerten en allerlei acties wisten we maar liefst 20.000 euro bijeen te brengen. Een mooi bedrag waar we nog altijd trots op zijn!

Dementievriendelijk Deurne.
Ook lokaal werken we samen met instellingen en hun vertegenwoordiger om de aandacht te vestigen op deze ziekte, maar ook om meer bekendheid te verwerven. Met de mensen in het veld staan we in nauw contact en hopen ook op deze wijze daaraan een bijdrage te geven. Mooi is het om te vertellen dat we met dank aan de Stichting Het Vervolg voor het concert 60 personen (mensen met Alzheimer en hun partner/begeleider mogen uitnodigenom dat concert gratis bij te wonen.

Steun Stichting Alzheimer Nederland
Rondom ons eerste lustrum willen we natuurlijk weer graag iets voor onze medemens betekenen. Ditmaal gaan we de stichting Alzheimer Nederland helpen met hun zoektocht naar geneesmiddelen om deze vreselijke ziekte te overwinnen en het leed van patiënten, directe familie en naasten te verzachten.
De opbrengst van alle evenementen maar ook de op 31 augustus 2019 te houden collecte zal bestemd worden als schenking aan de Stichting Alzheimer.

Steeds meer herinneringen uitgewist
Alzheimer is een ziekte die het geheugen ernstig aantast en uiteindelijk volledig buiten spel zet. Op een gegeven moment herken je je partner, je kinderen, je vrienden niet meer. Je vervreemdt van je omgeving en van jezelf. En de omgeving herkent jou niet meer. Stel je voor hoe je leven eruitziet als alle herinneringen uit je geleefde leven langzaam maar zeker worden uitgewist en je steeds minder weet van het leven dat je geleefd hebt, steeds minder daarvan kunt delen. Omdat het er niet meer is. En uiteindelijk de dood erop zal volgen….
We willen een bijdrage leveren om dit grote leed een beetje te helpen verzachten. Daar gaan we voor! 

Help mee ons doel te bereiken
Wat zijn we van plan? We gaan twee concerten organiseren op 9 februari en 25 mei beide in 2019 in het CCMVD te Deurne en 31 augustus op de Markt om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze ziekte. Tijdens deze concerten zal het zangkoor Lambardi, een doedelzakspeler, Lenny Kuhr, zanger Wil Nelemans van de Voice Senior en Koos van Platingen hun medewerking verlenen. De concerten zijn vooral bedoeld als aandachttrekkers. Want naast deze concerten proberen we ook veel sponsering te krijgen om deze actie voor stichting Alzheimer Nederland verder te ondersteunen. We zouden het dan ook bijzonder op prijs stellen als jij zou willen meewerken om ons doel te bereiken. 

Korenfestival 
De actie wordt afgesloten met een evenement op 31 augustus 2019 op de Markt van Deurne waarvoor de gemeente Deurne en de gezamenlijke horeca al hun medewerking hebben toegezegd. Vanaf 11:00 uur kunt u genieten op en rond de terrassen van doorlopende optredens. Er komen 9 koren, 2 dansgroepen en het VTO Deurne, de middag zal rond 18:00 uur worden afgesloten met een taptoe door onze Deurnese drumfanfare Peelland. 
Een afvaardiging van de Stichting Alzheimer Nederland zal deze dag aanwezig zijn.